Packshots

 

U zoekt goede packshots voor uw website? Wat is eigenlijk het verschil tussen packshots en productfoto’s? We investeren bij productfotografie veel tijd en moeite per beeld dat wordt gemaakt. Het gaat erom dat een artikel dat zo mooi mogelijk wordt gepresenteerd. Packshots zijn eenvoudiger te maken. Dezelfde belichting en setting wordt gebruikt voor een hele serie producten. Het doel is duidelijke foto’s maken voor een webwinkel of folder.

Packshots worden meestal gemaakt tegen een witte achtergrond. Maar we kunnen ze later ook vrijstaand maken. We hoeven niet telkens een afwijkende achtergrond of complexe belichting te wijzigen. Packshots worden daarom sneller in grotere aantallen achter elkaar gemaakt.

De nabewerking is ook minder ingrijpend. Dit betreft bijvoorbeeld het vrijmaken van de producten. De foto’s kunnen dan op diverse achtergronden worden gebruikt. Ze worden consistent bijgesneden en lijnen hierdoor mooi uit. U wilt uw producten immers overzichtelijk weergeven in uw webshop. Datzelfde geldt voor beelden die u gebruikt op Bol of Amazon.  

Kosten packshots vs productfoto’s

 

De kosten voor packshots zijn een stuk lager dan die voor productfoto’s. We hoeven tenslotte niet voor elk product alles opnieuw in te stellen. Er hoeft geen uitvoerige nabewerking aan te pas te komen. We kunnen echter niet alle producten snel achter elkaar fotograferen. Producten met forse afmetingen of reflecterende oppervlakken vragen wat meer tijd.

Heeft u behoefte aan speciale nabewerkingen, dan kunt u dit aangegeven. Dit heeft wellicht invloed op de uiteindelijke prijs. We bespreken vooraf uitgebreid de verschillende mogelijkheden. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een reflectie of schaduw toe te voegen. Dit kan achteraf in de nabewerking, maar ook al tijdens de fotoshoot. Voor meer informatie raadpleegt u onze pagina met tarieven.

E-commerce voordelen

 

Per product worden foto’s meestal vanuit diverse hoeken gemaakt, zo ontstaat een compleet beeld van het artikel. Potentiële kopers kunnen een product nu in meer detail bekijken. Men heeft zo een beter idee hoe het product er in het echt uit zal zien. Hierdoor zal het ook eerder aan de verwachtingen voldoen.

Til uw webshop naar een hoger niveau en neem contact met ons op. Begin vandaag nog met het toevoegen van goede packshots. U zult zien dat dit de conversie van uw webshop verhoogt. En dat u hierdoor tevens het aantal retourzendingen beperkt.